Appartement huren aan zee    
   

Bredene | Benidorm
 

In de kijker

Benidorm

Het aantal inwoners is gedurende de winter ongeveer 50.000, en tijdens de zomer zijn het er tien keer zoveel !

Benidorm was oorspronkelijk een klein vissersdorp, iets wat tegenwoordig nauwelijks voor te stellen is. Het is het Manhattan van het toerisme geworden, door de vele torenflats die er staan. Benidorm heeft enkele mooie stranden. De meest bekende zijn het Platja de Levante, Platja de PonÔŽnte, en recentelijk, het kleinere strand van La Cala de Benidorm.

Benidorm is favoriet bij de ouderen om te overwinteren, want in de winter is de temperatuur hier nog uiterst aangenaam.

Maar Benidorm is ook befaamd voor het nachtleven. Er is altijd wel iets te doen, tot vroeg in de ochtend, met live muziek en niet te vergeten de vele shows en karaokebars. Ook in en rondom la Cala de Benidorm zijn er genoeg mogelijkheden om te winkelen en uit te gaan.

Je kunt er naar hartenlust waterskiŽn, zeilen, surfen, of duiken, bij de vele scholen in de oude haven of Club Nautico. Van de toeristen informatie kun je 6 wandelroutes krijgen, in de Sierra Gelada,of de SiŽrra Helada, tussen Benidorm en Altea.

In Rincon de Loix, kun je naar Mundomar, een dierenthemapark, waar je dieren kunt bewonderen, naar een papagaaien show kunt kijken of een dolfijnenshow. Van hieruit heb je een mooi uitzicht over Benidorm. In het ernaast gelegen Aqualandia waterpark, kun je waterpret hebben in de waterglijbanen of de grote zwembaden. Ook zijn er shows en winkeltjes, alsook een restaurant. Vlakbij de Calle de Finestrat, ligt het nieuwste themapark Terra Mitica, Met diverse Griekse, Romeinse en alsook Egyptische themaís, kompleet met achtbaan en allerlei andere attracties. Het park is erg mooi opgezet en zeker de moeite van een bezoek waard. Ook omdat het park hoger gelegen is, is er een prachtig uitzicht over Benidorm.

Als je van een boottocht houdt, kom je in Benidorm ook aan je trekken. Vanuit de haven van de oude stad vertrekken er allerlei tochten. Een tochtje langs de kust richting Calpe of het Isla de Benidorm. De baai bij de Calle de Finestrat leent zich uitstekend voor het varen met een bootje, het water is er kalm. Sinds kort kan men ook naar het eiland Tabarca varen.

Het oude stadsdeel van Benidorm is zeker ook een bezoek waard, speciaal de Campello vanwaar je weer een fantastisch uitzicht hebt op de beide sikkelvormige stranden. Je vindt er ook vele tapasbars, en gezellige restaurantjes. Het is hier, in de oudstad, waar U de grootste concentratie van winkels aantreft, in een wirwar van smalle, kronkelende steegjes, en witgeschilderde huisjes met ijzeren ramen.

Hier kunt u proeven van het dagelijks Spaanse leven, terwijl u een slokje neemt van uw favoriete drankje in een van de vele cafťs en bars. Vooral Ďs avonds komen de straten hier tot leven en is het erg sfeervol. Ideaal om ęmensjes te kijkenĽ.

Kortom Benidorm en omgeving heeft voor ieder wat wils !

Deze pagina uitprinten Vorige pagina